De lente in huis halen met een boeket tulpen? Wat een goed idee!

Heb je geen idee welke vaas je hiervoor kan gebruiken? Ik geef jou graag een paar praktische tips zodat je de juiste keuze kan maken en langer kan genieten van je tulpen in huis. 

Kies een mooie, lichtgekleurde doorzichtige vaas

Zo zijn de lange, groene stelen volledig zichtbaar en vormen ze een mooi geheel met de kleurrijke bloemen. Ververs het water geregeld zodat het leuk blijft om naar te kijken, maar vooral zodat de tulpen langer goed blijven.

 

Leuk:

Een bolvormige vaas zorgt voor een speelse look; de iets smallere opening zorgt ervoor dat de tulpen mooi samengehouden blijven.

 

Kies voor een combo van verschillende vaasjes

Met een mix van vaasjes in verschillende vormen die toch samen horen, creëer je een nonchalant en toch stijlvol geheel. De offwhite kleur van deze vaasjes past in ieders interieur. Het zijn vooral de bloemen die hier voor een kleurrijk geheel zullen zorgen.

Tip: 

Knip de stelen iets korter zodat ze niet te hoog boven de vaasjes uitkomen. Zo hebben ze voldoende steun om recht te blijven staan. Gebruik niet te veel tulpen, zodat het niet te zwaar en log wordt, en wissel af met wat takjes.

Kies voor een fijne eyecatcher

Met een paar tulpenstelen kan je al voor een gezellige sfeer zorgen in jouw huis.

De smalle vaasjes van Henry Dean zijn hiervoor perfect. Combineer tulpen in verschillende tinten die toch bij elkaar horen en je hebt een leuke, maar subtiele eyecatcher in jouw huiskamer. 

Tip: 

Speel met verschillende hoogtes en plaats de tulpen in verschillende richtingen zodat je een voller, maar niet te zwaar geheel krijgt. 

 

Kies voor een bolvormige vaasje met brede opening

Doordat je meer tulpen in de vaas krijgt, creëer je een voller effect (en nog meer kleur en bloemenpracht!). Heel leuk om dit bolle vaasje (of meerdere) op je tafel te zetten tijdens de Paasbrunch of een gezellig etentje met vrienden of familie.

Tip: 

Verwijder het overtollig blad aan de onderkant van de stelen, zodat het boeket toch wat luchtiger blijft. Hou enkel het bovenste blad over zodat je een mooi geheel krijgt van bloemen en bladeren.

en tot slot: GOOD TO KNOW

  • Maak je vaas goed proper en spoel hem af met koud water voor de tulpen erin zet.
  • Gebruik zeker niet te veel water (een paar cm is genoeg) en ververs het water regelmatig (liefst dagelijks).
  • Snijd de stelen schuin af zodat ze meer water kunnen opnemen. Dit kan je gerust na een aantal dagen nog eens herhalen. 
  • Als je de tulpen in een vaas hebt gezet, zal je zien dat ze zich nog zullen ‘uitstrekken’. Hou hier rekening mee als je de stelen afknipt.

 

  • Vergeet vooral niet te genieten van de bloemenpracht :-)!
×

Heb je een vraag of opmerking? Contacteer ons gerust.

× Hoe kan ik je helpen?